Ronald McDonald Huis Rotterdam

Wat als jouw kind in het ziekenhuis ligt, maar jij niet in de buurt woont? Rijd jij dagelijks heen en weer? Ga je op zoek naar een hotel?

Ik heb zelf geen kinderen, maar ik kan mij goed voorstellen dat je als ouder, zelfs als je om de hoek van het ziekenhuis woont, zo dicht mogelijk bij jouw kind wilt zijn. Sommige kinderen liggen weken of maanden in het ziekenhuis, dan wil je met jouw gezin altijd in de buurt zijn.

Hotels zijn meestal, zeker als het een langere opname betreft, geen uitkomst, ze zijn voor langere tijd niet te betalen en geven vaak geen ‘thuis-gevoel’. En vooral dat laatste is belangrijk, je wilt het liefst het leven van jouw gezin voortzetten, maar dan (tijdelijk) in de buurt van jouw zieke kind die in het ziekenhuis ligt.

Gelukkig is daar het Ronald McDonald Kinderfonds. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst.

In mijn zoektocht naar impactvolle initiatieven kwam ik via Jeroen Wolfs in contact met Natasja Jongenotter, algemeen manager van Ronald
McDonald Huis Sofia Rotterdam.

Wat een energie, drive en goedheid zit er in Natasja! De passie voor het willen helpen van anderen spat er vanaf. Ik kreeg, samen met collega Victor, een rondleiding door het Huis. Over elk details is nagedacht, van de kleuren en verlichting van de gangen en kamers, tot de efficiënt ingerichte keukens en sfeervolle woonkamers. Je moet je als gezin écht thuisvoelen en even kunnen opladen. En dat is geslaagd, als ik de verhalen hoor van gezinnen die regelmatig in het Huis verblijven.

In het Huis zorgen ouders voor hun eigen gezin. Ze doen boodschappen, koken in een van de gemeenschappelijke keukens en draaien een was in de wasruimte. Voor het slapengaan lopen ze nog eens langs het ziekenhuis om hun kind een nachtzoen te geven. Daarna ontspannen ze nog even voor de tv of lezen ze wat op de zachte banken in de woonkamer. Misschien klappen ze een laptop open om een uurtje te werken. Het is eigenlijk net als thuis.

Een Ronald McDonald Huis draait bijna volledig op vrijwilligers, donateurs, sponsors en partners. Hulp is altijd nodig.

Een oproep van mijn kant is dan ook: wil jij het verschil maken voor deze ouders, doormiddel van een actie, een donatie of vrijwilligerswerk? Connect dan met Natasja!

Andere verhalen

impact stories

Ronald McDonald Huis Rotterdam

Wat als jouw kind in het ziekenhuis ligt, maar jij niet in de buurt woont? Rijd jij dagelijks heen en weer? Ga je op zoek

impact stories

Oud Geleerd Jong Gedaan

“Wat doe je nou precies?” vroeg mijn oma laatst.  “Wat bedoel je?” “Nou, je bent met computers en zo bezig voor je werk. Maar wat

impact stories

Gouderdom

Ik kan het mij nog goed herinneren. Tot kort voor zijn dood ging mijn opa dagelijks naar mijn oma toe, die 50 meter verder verbleef.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch